torsdag 27. august 2009

Smygende panter

Jeg er et bussmenneske, jeg tar bussen til og fra jobb hver dag, og synes det er meget bra å kunne sitte i kø mens jeg leser en bok eller rett og slett hvile innsiden av øyelokkene en halvtimes tid.
I går skulle jeg som vanlig ta bussen fra jobb, og sto og irriterte meg over at bussen var forsinket sånn ca 10 min. Bussen kom endelig og jeg fant nå ut at det er bare å gå innpå bussen fortere en svint, trenger jo ikke å bli mer forsinket, og ikke pga. meg i hvert fall. Så jeg er første”mann” inn og ”plinger” med kortet og ser et ledig sete, Jippi sete for meg selv :-)
Jeg setter meg ned og ser frem til å nyte turen hjem, men merker jo fort at bussjåføren tydelig vil noe annet, hører en del mumling der fremme og en del aktivitet. Ved neste busstopp stopper sjåføren og det er jo for så vidt greit det om ikke det var for at det ikke var noen passasjerer på det busstoppet, bussjåføren strener bakover i bussen og stopper foran meg:
”Har du løst billett?”
”Hva?”, sier jeg,
”Har du busskort”
”JA!”, sier jeg, og tar frem mitt månedskort.
Jo det var sånn at han ikke hadde registret at jeg hadde ”plinget” eller kommet inn på bussen. Jeg begynner nå å bli en smule irritert igjen og sier ”jaja, jeg kan jo alltid ”plinge” igjen!, og ”plinge”automaten viser jo nå selvsagt at jeg alt har gjort dette. Litt mumling igjen fra sjåføren og han sier da at alt er greit.
Så da har jeg altså blitt beskyldt for å snike på bussen, (min bror kommer til å le seg i hel når han høre dette, i følge han er jo jeg den mest pertentlige og pripne personen i Bergen). Morsomt dette at bussjåføren ikke hadde sett meg, for jeg er jo ikke akkurat str XS, vi snakker her om str XL!
Så nå tenker jeg på meg selv som smygende panter, og moralen må jo være å ikke være først inn på bussen, og når du går om bord så lag litt støy samtidig slik at bussjåføren får det med seg. Uansett fikk jo de andre passasjerene litt underholdning på vei hjem.

3 kommentarer:

Siren sa...

Hehe, pinlig for han :)
synd han ikke tok en ekte sniker, det hadde sikkert gjort dagen hans.

LeKaQuilt sa...

Du må ha noen svits svits lyder når du smyger inn på bussen - slik som den "teite" reklamen - for spill....lotto.... eller hva det er med hun dama som snurrer rundt i luften......LOL

Kari R.Y. sa...

(o: synes jeg ser deg (o; men ikke helt enig med den beskrivelsen av deg selv........str ?? hmmmmm......synes du er fin jeg (o:

Klem fra meg (o: